Kristins nye hverdag

SØRUMSAND (Dagbladet): - Jeg regner ikke med å se noe til verken Per eller Veronica. Jeg skjønner ikke hvorfor de nekter meg adgang til gården, sier Kristin Kirkemo (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte en opplagt og strålende blid Kristin Kirkemo på Sørumsand i går. Ved 1230-tiden kjørte hennes advokater, Tor Kjærvik og Johnny Veum, inn på Orderud gård for å hente Kristins personlige eiendeler. Ekteparet Orderud hadde tatt Kristins ting ut av stabburet, og plassert dem på bakken utenfor. Advokatene hilste såvidt på Per Kristian, mens Veronica viste seg i vinduet. Etter få minutter bar det videre. Kristin og hennes fem år gamle sønn ventet et annet sted på flyttelasset.

Kristin har ikke vært på Orderud gård siden i sommer. Heller ikke i går fikk Kristin eller pappa Sverre Kirkemo komme på gården.

- Per og Veronica må selv finne ut om de handler galt. Men jeg synes det er en ganske nebbete oppførsel, og det mener jeg. Jeg kan ikke se at det er noen problemer for meg å komme på gården igjen, men det blir nok ikke aktuelt.

Kristins forsvarer, advokat Tor Kjærvik, mener det er underlig at ekteparet ikke ønsker Kristin og pappa Sverre Kirkemo på gården. Utover det har han ingen kommentarer til saken.

Iskaldt

Veronica (28) og Per Kristian Orderud (45) vil ikke la Kristin Kirkemo besøke Orderud gård. Kristin og Lars Grønnerøds forklaringer var hovedårsaken til at ekteparet Orderud ble pågrepet og siktet for trippeldrapet i fjor sommer. Veronica mener Kristin lyver om helt sentrale hendelser, ikke minst det omtalte juleselskapet på Orderud gård lille julaften 1998.

Siden pågripelsen har forholdet mellom halvsøstrene vært iskaldt.

- Jeg har ikke snakket med Veronica siden 18. mai i fjor. Jeg hilste på Per i forhørsretten, og prøvde også å hilse på Veronica. Men hun ville ikke. Jeg regner ikke med å se noe til verken Per eller Veronica, sier Kristin til Dagbladet.

- Hva synes du om det?

- Jeg vet ikke, men det kommer nok til å slå tilbake på dem selv, svarer Kristin, som fyller 27 år om en måned.

- Men du og Veronica har jo tross alt vokst opp sammen...?

- Ja, vi er jo fremdeles søstre...Men vi har egentlig aldri vært bestevenninner, fortsetter hun.

De to siktede halvsøstrene er født med bare 14 måneders mellomrom. Veronica ble født i februar 1972, Kristin i april 1973. Men av utseende, oppførsel og interesser var, og er, de som natt og dag. Etter løslatelsen har ekteparet Orderud holdt seg på gården _ uten kontakt med noen av de medsiktede. Kristin møter imidlertid Lars Grønnerød både titt og ofte.

Nytt liv

Veronica og Per Kristian Orderud, Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo ble løslatt fra varetekt 29. november i fjor, men de er alle fremdeles siktet for det brutale trippeldrapet. Kristin trives med sitt nye liv. Etter løslatelsen flyttet hun til et sted like utenfor Oslo. 26-åringen er på utkikk etter jobb, kanskje aller helst som avisbud. Men da må hun skaffe penger nok til å kjøpe bil. I tillegg har hun fått seg ny kjæreste.