KRITISK: I dagens tale til SVs landsstyre, sa partileder Audun Lysbakken at Ap er i ferd med å skusle bort flertallet venstresiden har fått i Bergen. Foto: Hans A. Vedlog  / Dagbladet
KRITISK: I dagens tale til SVs landsstyre, sa partileder Audun Lysbakken at Ap er i ferd med å skusle bort flertallet venstresiden har fått i Bergen. Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

Kristiserer Ap for å ødelegge for venstresiden

- Jeg er utrolig skuffet over hvordan Arbeiderpartiet har opptrådt i Bergen, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV har trukket seg fra forhandlinger med blokken som består av Ap og Kristelig Folkeparti fordi også Venstre er invitert med. Men Lysbakken mener det er Ap som er i ferd med å skusle bort flertallet venstresiden har fått i byen.

- Bergen SV har hele tiden vært klar på at et samarbeid med Venstre i byråd ikke var aktuelt. Venstre har brukt hele valgkampen på å advare mot akkurat den politikken SV ønsker å gjennomføre i Bergen, sa Lysbakken i sin tale til landsstyremøtet i SV fredag.

Han ga sin fulle støtte til partiledelsen i Bergen SV, og ga også et budskap til Arbeiderpartiet om at partiet fortsatt er villig til å forhandle:

- Det er ingen skam å snu, noen ganger er det fornuftig, sa han.

Lysbakken var på samme tid begeistret for situasjonen i Tromsø, der Ap og SV samarbeider med Rødt, og for det rødgrønne samarbeidet i Trondheim. I Oslo forhandler SV med Ap og Miljøpartiet De Grønne.

- Det som skjer i Bergen, Tromsø og Oslo viser ulike varianter av det som kan skje i 2017, sier Lysbakken

Målet for SV er å bli så store ved stortingsvalget 2017 at Arbeiderpartiet ikke kan komme utenom partiet, ifølge Lysbakken. (©NTB)

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram