Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristne debuterer seksuelt tre år senere enn ikke-religiøse

En ny studie viser likevel at selv de mest aktivt kristne har sex før ekteskapet.

KRISTNE VENTER LENGRE MED SEX: Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox
KRISTNE VENTER LENGRE MED SEX: Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Kristne debuterer seksuelt tre år senere enn ikke-religiøse personer, viser en ny studie foretatt av Willy Pedersen, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, melder Forskning.no i dag.

Studien, som ble publisert i siste nummer av Tidsskrift for Samfunnsforskning, konkluderer likevel med  at det store flertall av selv de mest aktivt kristne har sex, i betydning samleie, før ekteskapet. De kristne gjorde dessuten like ofte som andre seksuelle erfaringer med samme kjønn, i følge forskningsnettstedet.

Venter med sex - Aktivt kristne tenåringer venter lengre med kjæresteforhold. De fleste etablerer likevel faste kjæresterelasjoner på et senere tidspunkt, og få venter med å ha sex til etter at de har giftet seg, sier Pedersen.

I studien "Guds Grep: Kristendom, seksualitet og samliv",  spør forskeren om kristendommen fortsatt spiller en rolle for hvordan tenåringer og unge mennesker lever ut sin seksualitet.

Venter med seksuell eksperimentering Analysene viser at kristne venter med seksuell eksperimentering i tenårene, de onanerer sjeldnere, har sin samleiedebut seinere, de har færre seksualpartnere, de utsetter å få seg kjæreste og de velger ekteskap fremfor samboerskap.

Kristent engasjement synes fortsatt å virke inn på seksualitet og samliv. Når det kommer til valg av samlivsform, for eksempel, skiller særlig de mest aktive kristne seg ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media