KJENT FOR HATSKE PROTESTER:  I USA er kristenfundamentalistene i Westboro Baptist Church kjent for hatske demonstrasjoner blant annet i begravelsene til falne amerikanske soldater. Arkivfoto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM/Scanpix
KJENT FOR HATSKE PROTESTER: I USA er kristenfundamentalistene i Westboro Baptist Church kjent for hatske demonstrasjoner blant annet i begravelsene til falne amerikanske soldater. Arkivfoto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM/ScanpixVis mer

Kristne fanatikere fra USA truer med å aksjonere i begravelsene til terrorofre

Mener Norge selv har skylda for terrorangrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske kristenfanatikere truer med å aksjonere i begravelsene til de som mistet livet i Oslo og på Utøya fordi de mener Norge selv har skylda for terrorangrepene, melder NRK.

I en pressemelding mandag skriver menigheten i Westboro Baptist Church i Kansas at Gud har formet terrorsiktede Anders Behring Breivik - og utpekt ham til å straffe Norge.

Grunnen skal være at norske myndigheter tilrettelegger rettigheter for homofile i samfunnet.

Vil aksjonere i begravelser - Norge gjorde homser lovlig i 1972 og vedtok lover som gjør at homser kan gifte seg og adoptere barn i 2008. Trodde dere at Gud bare ville blunke av den åpenbare synden for alltid? Nei!, skriver de blant annet.

Ifølge gruppens hjemmesider har de planlagt å dukke opp ved flere av begravelsene i Norge for å protestere og sette søkelyset på nordmenns «homosynder», skriver NTB.

Westboro Baptist Church er ikke fremmede for å forstyrre begravelser. Politiet måtte fjerne dem fra bisettelsen til MTV-stjerna Ryan Dunn, som døde i en bilulykke tidligere i sommer. Demonstrantene ville markere at de mente Ryan Dunn hadde tjent seg rik på å korrumpere ungdommen med TV-show som «Jackass».

Hinsides fornuft - Hvis de gjennomfører det de truer med, så kan jeg bare bekrefte at det er en av verdens mest dårlige ideer for øyeblikket, sier Johan Fredriksen, stabssjef ved Oslo politidistrikt, til NRK.

- Jeg synes ikke de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er hinsides enhver sunn fornuft, og vi har problemer med å forholde oss til det, fortsetter Fredriksen.

Kirkesamfunnet Westboro Baptist Church, som stort sett består av grunnleggeren Fred Phelps familiemedlemmer, mener nesten alle tragedier i verden er knyttet til samfunnets økende aksept for homofili, men fordømmer også katolikker, jøder, muslimer, svensker og Canada.

Tidligere har de vekket harme ved å aksjonere utenfor begravelser til falne soldater, homofile og personer som har dødd av aids.

Hastelov Etter skytetragedien i Tucson i Arizona i januar i år, der seks person ble drept og kongressmedlemmet Gabrielle Giffords alvorlig skadd, varslet den kontroversielle menigheten at de ville demonstrere i ofrenes begravelser. Blant annet ville de demonstrere i begravelsen til ei ni år gammel jente.

Arizonas lovgivende forsamling vedtok da en hastelov som påla demonstrantene å holde seg minst 100 meter fra begravelsen.

IVRIGE DEMONSTRANTER: Westboro Baptist Church har også tidligere forsøkt å demonstrere i begravelser. AFP PHOTO/Nicholas KAMM
IVRIGE DEMONSTRANTER: Westboro Baptist Church har også tidligere forsøkt å demonstrere i begravelser. AFP PHOTO/Nicholas KAMM Vis mer