Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristne kinesere pågrepet

Prøvde å holde påskegudstjeneste i en park.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Millioner av kristne holdt påskegudstjeneste uhindret flere steder i Kina søndag, men et stort politioppbud hadde møtt opp i Zhongguancun i den kinesiske hovedstaden der den evangeliske Shouwang-kirken hadde planlagt en utendørsgudstjeneste.

- Mellom 20 og 30 troende ble fraktet bort av politiet, sier pastor Jin Tianming, som sier han selv sitter i husarrest.

Politiet ville ikke kommentere pågripelsene overfor nyhetsbyrået AFP. Reuters melder at politiet hindret journalister på stedet i å snakke med de troende.

Shouwang ble opprettet i 1993 og har bedt om myndighetenes godkjenning siden 2006, men har ifølge Jin fått søknadene avvist.

Menigheten sier den ikke har noen politisk agenda og kun ønsker å finne et sted de rundt 1.000 medlemmene kan holde gudstjenester. Menigheten nekter å godta at kommunistpartiet skal ha direkte kontroll over dem.

10. april ble nesten 170 personer fra menigheten pågrepet da de prøvde å gjennomføre en gudstjeneste utendørs i Haidian-området. Nesten 50 ble pågrepet en uke etterpå. De fleste av dem ble sluppet ut igjen etter et døgn i varetekt.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media