Kristoffer (16) tror han ble offer for livsfarlig fartslek

Kristoffer Hansen (16) sitter i rullestol med begge føttene gipset. Han er trolig et uskyldig offer for den livsfarlige ungdomsleken «hilsing».

PÅ SYKEHUS: Kristoffer lå på sykehus i tre uker etter ulykka i sommer.   Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Kristoffer lå på sykehus i tre uker etter ulykka i sommer. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 25.juni klokka 23.05 kolliderte to biler front mot front like utenfor Bjerkvik i Nordland. Det var lite trafikk, god sikt og fine kjøreforhold. Kristoffer Hansen (16) var passasjer i den ene bilen. Svoger Kristian Eberstein var fører. De skulle bare kjøre den lille turen på 2-3 kilometer inn til Bjerkvik for å kjøpe vaniljesaus til desserten. Kristoffer forklarer hendelsen:

- Vi så en møtende bil i vårt kjørefelt. Kristian forsøkte og bremse, men den andre bilen bare fortsatte rett mot oss. Til slutt måtte vi vrenge over i motsatt kjørebane. Rett etter  svingte den andre bilen tilbake. Da smalt det.

«Hilsing» Politiet etterforsker ulykken og mistenker at Kristoffer kan ha blitt offer for en farlig ungdomslek. - Vi har hatt 2-3 ulykker forårsaket av såkalt «hilsing» i sommer, sier Egil Sletteng ved Midtre Hålogaland Politidistrikt. Han understreker at ulykken i Bjerkvik ikke er ferdig etterforsket, men at politiet undersøker om «hilsing» var årsaken.
«Hilsing» eller «chicken» på amerikansk er en livsfarlig ungdomslek der man legger bilen over i motsatt kjørebane og ser hvor lenge den andre tør å kjøre før han viker unna.
Det er Finmark Dagblad som i dag bringer historien om Kristoffer i sin nettutgave.

Glad han lever Kristoffers mamma, Rigmor Helen Hansen var en av de første på ulykkesstedet.

- Jeg fikk telefon om ulykken og skyndte meg til stedet. Synet som møtte meg var forferdelig. Hele fronten på bilen var smadret og Kristoffer satt fastklemt inne i passasjersetet. Det tok omtrent en time før de klarte å skjære ham ut. Hele tiden satt jeg inne i bilen og snakket med Kristoffer. Han var bevisst og jeg holdt ham på skulderen
, forteller Rigmor Helen Hansen. 

- Det er forferdelig at noe slikt kan skje, men nå er jeg bare glad han fortsatt lever, sier Kristoffers mamma til Dagbladet.

Dum lek Kristoffer  har ligget tre uker på sykehus. Nå er han hjemme hos familien, men sitter fortsatt i rullestol. Neste mandag begynner han på videregående skole og er spent på å møte sine nye klassekamerater.

Om den livsfarlige trafikkleken «hilsing» har han bare en ting å si:

- Jeg tenker at folk er peise dumme. De leker med andres liv. Jeg håper de slutter med det.

RULLESTOL: Kristoffer sitter fortsatt i rullestol. Neste uke får han beskjed fra legene om han kan begynne og trene med krykker. Foto: Privat
RULLESTOL: Kristoffer sitter fortsatt i rullestol. Neste uke får han beskjed fra legene om han kan begynne og trene med krykker. Foto: Privat Vis mer
VRAKET: Kristoffer satt i passasjersetet foran da ulykken skjedde. Det tok over en time å skjære ham løs. Foto: Privat
VRAKET: Kristoffer satt i passasjersetet foran da ulykken skjedde. Det tok over en time å skjære ham løs. Foto: Privat Vis mer