Kristoffer (16) tror han ble offer for livsfarlig fartslek

Kristoffer Hansen (16) sitter i rullestol med begge føttene gipset. Han er trolig et uskyldig offer for den livsfarlige ungdomsleken «hilsing».

PÅ SYKEHUS: Kristoffer lå på sykehus i tre uker etter ulykka i sommer.   Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Kristoffer lå på sykehus i tre uker etter ulykka i sommer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| 25.juni klokka 23.05 kolliderte to biler front mot front like utenfor Bjerkvik i Nordland. Det var lite trafikk, god sikt og fine kjøreforhold. Kristoffer Hansen (16) var passasjer i den ene bilen. Svoger Kristian Eberstein var fører. De skulle bare kjøre den lille turen på 2-3 kilometer inn til Bjerkvik for å kjøpe vaniljesaus til desserten. Kristoffer forklarer hendelsen: - Vi så en møtende bil i vårt kjørefelt. Kristian forsøkte og bremse, men den andre bilen bare fortsatte rett mot oss. Til slutt måtte vi vrenge over i motsatt kjørebane. Rett etter  svingte den andre bilen tilbake. Da smalt det.

«Hilsing» Politiet etterforsker ulykken og mistenker at Kristoffer kan ha blitt offer for en farlig ungdomslek. - Vi har hatt 2-3 ulykker forårsaket av såkalt «hilsing» i sommer, sier Egil Sletteng ved Midtre Hålogaland Politidistrikt. Han understreker at ulykken i Bjerkvik ikke er ferdig etterforsket, men at politiet undersøker om «hilsing» var årsaken.«Hilsing» eller «chicken» på amerikansk er en livsfarlig ungdomslek der man legger bilen over i motsatt kjørebane og ser hvor lenge den andre tør å kjøre før han viker unna. Det er Finmark Dagblad som i dag bringer historien om Kristoffer i sin nettutgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer