Kristoffer Joner i strupen på Sylvi Listhaug: - Ganske kvalmende

Innlegget hans blir delt av tusenvis. 

TAKKEKORT: «For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skriver Joner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB Scanpix
TAKKEKORT: «For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skriver Joner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Kristoffer Joner vier sitt første innlegg på sin private Facebook-profil til Sylvi Listhaugs (Frp) asylpolitikk.

I teksten tar Joner, som selv er bystyremedlem i Arbeiderpartiet i Stavanger, et oppgjør med Listhaugs innlegg fra 14. november i år. Der omtaler Listhaug New York Times' artikkel om Norges strenge returpolitikk som «et viktig signal som når ut til hele verden».

Kvalmende og forkastelig

Listhaug skrev også følgende: «Vi skal føre en streng politikk, og det betyr at de som får avslag skal ut. Enten frivillig eller med tvang! Lik og del hvis du er enig!».

Dette får Joner til å reagere.

I sitt Facebook-innlegg skriver han at dette er «kvalmende» og «forkastelig».

«At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig. At hun i tillegg bruker en "LIK og DEL"-taktikk for å spre disse holdningene ut til flest mulig folk, vil ikke jeg være bekjent med.»

For å spille videre på Listhaugs «Lik og del-taktikk» oppfordrer han folk til å gi 100 kroner til NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) i Sylvi Listhaugs navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer