Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristoffer Joner i strupen på Sylvi Listhaug: - Ganske kvalmende

Innlegget hans blir delt av tusenvis. 

<b>TAKKEKORT: </b>«For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skriver Joner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB Scanpix
TAKKEKORT: «For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skriver Joner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Kristoffer Joner vier sitt første innlegg på sin private Facebook-profil til Sylvi Listhaugs (Frp) asylpolitikk.

I teksten tar Joner, som selv er bystyremedlem i Arbeiderpartiet i Stavanger, et oppgjør med Listhaugs innlegg fra 14. november i år. Der omtaler Listhaug New York Times' artikkel om Norges strenge returpolitikk som «et viktig signal som når ut til hele verden».

Kvalmende og forkastelig

Listhaug skrev også følgende: «Vi skal føre en streng politikk, og det betyr at de som får avslag skal ut. Enten frivillig eller med tvang! Lik og del hvis du er enig!».

Dette får Joner til å reagere.

I sitt Facebook-innlegg skriver han at dette er «kvalmende» og «forkastelig».

«At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig. At hun i tillegg bruker en "LIK og DEL"-taktikk for å spre disse holdningene ut til flest mulig folk, vil ikke jeg være bekjent med.»

For å spille videre på Listhaugs «Lik og del-taktikk» oppfordrer han folk til å gi 100 kroner til NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) i Sylvi Listhaugs navn.

«For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen»

Ved 20-tida mandag kveld hadde saken over 14.000 delinger og 21.000 likerklikk.

Listhaugs fikk til sammenlikning 7700 likerlikk og 720 delinger.

- Selvsagt vanskelig

Sylvi Listhaug var ikke tilgjengelig for kommentar i kveld, men hennes politiske rådgiver, Espen Teigen forteller følgende til Dagbladet:

- Selvsagt er det vanskelig med enkeltsaker og svært mange barn i verden ville fått det bedre i Norge enn i det landet de kommer fra. Men en rettferdig asylpolitikk handler om at de som får avslag skal reise ut av Norge, enten frivillig eller med tvang, sier Teigen og fortsetter:

- Jeg er meget fornøyd med at New York Times påpekte at Norge returnerer de som får avslag selv om det innebærer bruk av tvang. Grunnen er at dette markedet styres av menneskesmuglere og signaler. New York Times bidrar med dette oppslaget til å gjøre Norge mindre attraktivt for økonomiske migranter som ikke har krav på opphold, sier Espen Teigen, politisk rådgiver for Sylvi Listhaug.

- Hun kan ikke flåse sånn

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med Kristoffer Joner via hans management Agentfirman.

Til TV 2 sier han følgende:

- Reaksjonene på innlegget viser at det ikke er slike ting vi liker å høre. Måten hun har vært ute og snakket på er ikke kult i det hele tatt. Hun er et ansikt utad og det må vi ta seriøst, hun kan ikke flåse sånn, sier Joner.

Det var i september i fjor, at Kristoffer Joner ble valgt inn som en av Arbeiderpartiets 18 representanter i Stavanger bystyre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media