Kristoffersen løslates

Tingretten vektlegger Finance Credit-tiltalte Trond Kristoffersens sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trond Kristoffersen ble i dag besluttet løslatt. Tingretten vektlegger Kristoffersens sykdom.

Kristoffersen får meldeplikt to ganger i uka, og må i tillegg levere inn passet sitt. Han har fått forbud mot å reise utenlands.

Økokrim påkjærer

Finance Credit-tiltalte Kristoffersen blir likevel sittende i Oslo fengsel inntil videre. Økokrim vil nemlig påkjære kjennelsen til Borgarting lagmannsrett.

- Vi er uenige i avgjørelsen og mener at Kristoffersen i hvert fall må sitte fengslet til bevisføringen i saken er avsluttet, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til NTB.

På grunn av faren for bevisforspillelse har Kristoffersen fått forbud mot å kontakte noen av vitnene i saken uten tillatelse fra Økokrim.

I dagens rettsmøte, som varte fra 09.30 til 13.15, med kjennelsen 15.30, er retten kommet til at fortsatt varetektsfengsling må anses om et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling ikke er tilstrekkelig begrunnet.

Det pekes på at unndragelsesfaren og bevisforspillelsesfaren er mindre enn tidligere.

Det ble også tatt med at Torgeir Stensrud som også er siktet i saken, har vært løslatt i over et år. Retten tar med at Kristoffersen har alvolige psykiske lidelser, og at han har en datter på 4 år som lider av en alvorlig sykdom. Hun går til jevnlige kontroller på Rikshospitalet.

Retten mener imidlertid at det er fare for bevisforspillelse, og har besluttet at et eventuelt kjæremål fra aktor gis oppsettende virkning.

Kristoffersen har sittet varetekstfengslet siden juli i fjor. Han er siktet for brudd på straffeloven og regnskapsloven. Retten mener det fortsatt er skjellig grunn til mistanke i saken om et forhold som kan medføre fengsel i mer enn 6 måneder.

<B>LØSLATES: Retten vektlegger at etterforskningen er avsluttet og at hovedforhandlingene har startet, dermed anser de faren for bevisforspillelse og unndragelse som mindre. Imidlertid blir Kristoffersen pålagt restriksjoner i frihet.