- Kritikere av nødnettet klubbes ned, sier fagforeningsboss

Fagforbundets Stein Gulbrandsen til Dagbladet før brannslokkingsmøte om nødnettet i dag.

MUNNKURV: - Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier Fagforbundets Stein Gulbrandsen til Dagbladet. Han sier at mellomledere i brannvesenet tar kritikken videre, men at det deretter stopper opp. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MUNNKURV: - Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier Fagforbundets Stein Gulbrandsen til Dagbladet. Han sier at mellomledere i brannvesenet tar kritikken videre, men at det deretter stopper opp. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en rekke medieoppslag med kritikk mot nødnettet den siste tida, troppet brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo og hans kollega i Asker og Bærum, Anne Hjort opp hos Direktoratet for nødkommunikasjon klokka ett idag.

Det nye nødnettet er en av regjeringens storsatsinger for bedret samfunnssikkerhet.

Utenfor direktoratets hovedkvarter i Nydalen sto Stein Gulbrandsen fra Fagforbundet. Han var ikke nådig mot Direktoratet, som ligger under Justisdepartementet, og denne delen av maktapparatet som skal ivareta samfunnssikkerheten. - Munnkurv Gulbrandsen sier til Dagbladet at Fagforbundets tillitsvalgte i brannvesenet helt fra utprøvingen begynte har sagt fra om stor misnøye med nødnettet. De tillitsvalgte opplever å møte forståelse for kritikken hos sine ledere, men deretter stopper det ifølge Gulbrandsen opp.

- De som er ansvarlige for beredskapen tar det videre, men så blir de klubbet ned, sier Gulbrandsen.Han vil ikke si nøyaktig hvem som har blitt klubbet ned, og heller ikke hvem som har gjort det.

- Våre folk har opplevd at de får gjennomslag internt, men så stopper det opp. Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier han til Dagbladet.Han vil ikke si om det er Direktoratet eller brannsjefene som har gitt folk munnkurv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer