Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritikk etter dødshjelp-anklage

En lege ved Bærum sjukehus utøvde ikke aktiv dødshjelp, slik han ble anklaget for etter at en av pasientene hans døde. Men både legen og sjukehuset får kritikk for å ha brutt legeloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i fjor høst at en lege ved Bærum sjukehus slo full dødshjelp-alarm. Han mente at den eldre pasienten ikke døde en naturlig død, og at den behandlende legen hadde begått en kriminell handling.

Statens helsetilsyn satte en ekstern ekspert til å granske den alvorlige påstanden.

- Vår medisinske sakkyndige utelukker at det kan ha skjedd. Konklusjonen er at medisineringen var kun ment for å lindre pasientens smerter i livets aller siste fase. Pasienten døde av sin sykdom, sier fungerende helsedirektør Lars Hanssen til Dagbladet: på nettet.

Mangelfulle rutiner

Fylkeslegen i Akershus sendte klagen over til Helsetilsynet 30. november i fjor. Nå får Bærum sykehus kritikk for at rutinene for journalføring ikke har vært i tråd med legeloven. Kritikken gjelder også legen som behandlet pasienten. Kollegene ble ikke godt nok orientert om behandlingen pasienten fikk.

- Rutinene skal bedres nå, sier Hanssen.

Stort problem

Ifølge helsedirektøren er mangelfull journalføring et stort problem i helsevesenet.

- Mange av klagene handler om nettopp det, sier Hanssen.