Kritikk mot Ahmadinejad for å ikke hjelpe ofrene

Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, og hans regjeringen får kritikk for å gi for lite hjelp og oppmerksomhet til jordskjelvofrene nordvest i landet.

LITE HJELP: Over 300 mennesker mistet livet og anslagsvis 16 000 mennesker har mistet hjemmene sine i jordskjelvet som rammet det nordvestlige Iran. Foto: Reuters / Hamed Nazari / NTB Scanpix
LITE HJELP: Over 300 mennesker mistet livet og anslagsvis 16 000 mennesker har mistet hjemmene sine i jordskjelvet som rammet det nordvestlige Iran. Foto: Reuters / Hamed Nazari / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 306 mennesker omkom i de to kraftige jordskjelvene i Iran i helga, ifølge myndighetene. Over 3 000 personer ble skadd. Søket etter overlevende ble først erklært avsluttet allerede søndag, noe som førte til kritikk fra folk i de berørte områdene. — Jeg kjenner dette området svært godt. Det er områder hvor det ligger landsbyer som du ikke engang kan nå med bil. Det er umulig å avslutte arbeidet så fort, sier en lege i storbyen Tabriz, som ligger i fylket Øst-Aserbajdsjan, til nyhetsbyrået Reuters.

Legen ønsker ikke å oppgi navnet sitt. Mandag sa imidlertid helseminister Marzieh Vahid at de fortsetter leitearbeidet. Den moderat konservative avisa Asr-e Iran skrev at flere landsbyer ikke hadde fått noen hjelp, ett døgn etter skjelvet. Leitemannskapene frykter at det fortsatt kan være omkomne i de mange sammenraste bygningene. Ikke nok telt Legen fra Tabriz sier han arbeidet 24 timer uten pause i etterkant av skjelvet, og forteller at det var flere vanlige folk enn ansatte fra offentlige nødetater som reiste ut til landsbyene for å hjelpe. Folkevalgte fra de jordskjelvrammede områdene kritiserer regjeringa for å ikke sørge for nok telt til de overlevende, melder nyhetstjenesten til nasjonalforsamlingen, ICANA. - Krisemyndighetene må ta flere skritt for å håndtere disse bekymringene, sier parlamentarikeren Ali Larijani, som er en av Ahmadinejads rivaler og mulig presidentkandidat neste år. Anslagsvis 16 000 mennesker er hjemløse og trenger telt, pledd, mat, vann og legemidler. Myndighetene frykter utbrudd av smittsomme sjukdommer som følge av vanskelige sanitære forhold. Av de flere tusen skadde er om lag 700 blitt operert. Utenlands Til tross for naturkatastrofen reiste presidenten fra landet mandag. Han skal delta på et møte i Organisasjonen for Islamsk Samarbeid (OIC), der situasjonen i Syria trolig blir hovedtema. - Herr Ahmadinejad, hvor er du blitt av? spurte avisen Asr-e Iran på lederplass. Mange reagerer også på at statlig fjernsyn i de første timene etter skjelvene ikke ga katastrofen særlig oppmerksomhet. Enkelte mener dette viser hvor lite interesse det er i hovedstaden for folk i nordvestlige Iran, som i all hovedsak er et etnisk mindretall som snakker azeri. - Statlig fjernsyn var opptatt med å telle hvor mange medaljer Iran vant i OL. De hadde ingen reaksjoner på det som skjedde, sier den ikke navngitte legen fra Tabriz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer