Kritikk mot Bolærnesalget

Høyre-leder Erna Solberg mener allmennheten er sikret god nok adgang til Østre Bolærne, selv om hennes partifeller i Vestfold protesterer mot at øya blir solgt til Smiths Venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre på Nøtterøy, på Tjøme og i Tønsberg krever at regjeringen sikrer at Vestfold fylkeskommune får kjøpe Østre Bolærne.

- Nøtterøy kommune har i mange år kjøpt øyer i skjærgården, med støtte fra Miljøverndepartementet. Vi selger ikke øyer her. Derfor er den enerådende holdningen her nede at «noen har rappet øya vår - vi vil ha den tilbake», sier Høyres varaordfører Erik Holmelin til Dagsavisen.

Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Per-Kristian Foss mener det ikke har skjedd noe kritikkverdig i denne saken:

- Vi kritiserer ikke at Forsvarsdepartementet gjør det de har instruks om. Salgsvilkårene inneholder restriksjoner som skal sikre allmennheten adgang til store deler av dette området, sier Solberg.

Per-Kristian Foss legger vekt på at 2.400 av 2.600 mål er tilgjengelig for allmennheten, og at også bygningene på øya vil være tilgjengelige.

- I andre deler av landet har Arbeiderparti-ordførere vært veldig fornøyd med Smiths Venners forvaltning av kystområder, sier Foss.

Han sikter til at Ap-ordfører Johan Alnæs i Ås i Akershus vil selge Breivoll gård ved kommunens eneste strandlinje til Smiths Venner, ifølge Aftenposten. Menigheten har leid området av kommunen og satt det i stand, og ønsker å kjøpe det for 23 millioner kroner.

(NTB)