Kritikk mot Sanners reklamebilag

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) får kritikk for å fronte et reklamebilag i Aftenposten, kort tid etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) gjorde det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsråden pryder forsiden og skriver på neste side om «en velfungerende offentlig sektor». Resten av bilaget er innholdsreklame om kommunesammenslåing, IKT-reformer og andre temaer.

- Det er betenkelig at folkevalgte politikere stiller opp for reklamebilag som gjengir deres tanker og holdninger på en fullstendig ensidig og ukritisk måte, sier Gunnar Bodahl-Johansen som er ekspert på presseetikk til Klassekampen.

Sanners statssekretær Kristin Holm Jensen (H) skriver i en epost til avisa at «effektivisering av offentlig sektor er et svært sentralt satsingsområde for regjeringen. Formålet med å stille opp i bilaget fra Mediaplanet var å gjenta vårt budskap om modernisering.»

Bodahl- Johansen mener det er en uheldig utvikling hvis politikere velger å unndra seg kritiske spørsmål fra pressen, og heller inngår avtaler med kommersielle reklamebyråer for a? kommunisere et budskap som blir stående uimotsagt.

Politisk redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, synes ikke at bilaget skiller seg for lite ut fra det redaksjonelle produktet.

- Men det er klart, hvis det er tilstrekkelig mange som opplever at merkingen ikke er god nok, vil vi ta en ny diskusjon om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer