Kritikk mot ubåtjakten: - Forsvaret har ikke lagt fram «harde fakta»

Den største militæroperasjonen i Sverige siden den kalde krigen fortsetter, men er trappet ned. Nå bobler kritikken av aksjonen til overflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLMS SKJÆRGÅRD (Dagbladet): Svenske myndigheter har fått inn over 100 tips etter at det ble klart at de jaktet på en antatt ubåt i Stockholmsskjærgården. Ikke alle disse uidentifiserte flytende objektene har vært like interessante for den militære søkeoperasjonen, som i dag går inn i dag sju.

Representantene for det svenske sjøforsvaret nektet å kalle det en nedtrapping av søket i går, men kalte det en ny fase. Marinens mest avanserte fartøy, HMS «Visby» blir liggende i havn på ubestemt tid, men med økt beredskap.

Samtidig med at innsatsen trappes ned, begynner nå kritikken av aksjonen, som er den største i Sverige siden den kalde krigen, å komme til overflaten.

«Alt som vanlig» En kilde Expressen har snakket med, sier at det innen Forsvarets radioanstalt, (FRA), nå stilles store spørsmålstegn ved operasjonen.

Innen FRA skal de stille seg undrende til at det etter en ubåtjakt som nå er inne i sitt sjuende døgn, fortsatt ikke er lagt fram «harde fakta» for at Svensk teritorium er blitt krenket.

Den store innsatsen ble innledet fredag, men på Forsvarets radioanstalt var «alt som vanlig». Personalet gikk hjem i 17-tiden og operasjonen førte ikke til noen spesiell aktivitet, skriver Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer