Kritikken av Ivanka Trumps e-postbruk blusser opp igjen

Lederen for kontrollkomiteen i Kongressen mener Ivanka Trump og Jared Kushner ikke har fulgt føderale lover til punkt og prikke.

FÅR KRITIKK: Ivanka Trump og Jared Kushner skal ikke ha fulgt retningslinjene i sin bruk av medlingstjenester og epost. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Ivanka Trump og Jared Kushner skal ikke ha fulgt retningslinjene i sin bruk av medlingstjenester og epost. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Lock her up», «lock her up», «lock her up».

Slagordet gjallet på omtrent hver eneste valgkampmøte Donald Trump holdt under valgkampen i 2016. Personen Trumps tilhengere ville ha «locked up», altså kastet i fengsel, var Hillary Clinton. Bakgrunnen var Hillary Clintons bruk av privat e-post under sin tid som USAs utenriksminister.

E-post-trøbbel for Ivanka

Dermed var det en tanke ironisk da Ivanka Trump i fjor høst så ut til å havne i problemer for sin e-post-bruk. Etter en gjennomgang av presidentdatterens e-post-bruk viste det seg nemlig at hun brukte sin private e-post i jobben store deler av 2017.

Det fikk Trump-rådgivere til å slå alarm, da hennes e-post-bruk minnet om Clintons e-post-bruk. Ivanka Trump avviste sammenlikningen.

- Mine e-poster ble ikke slettet. Det var heller ikke noe substansielt der, det var ikke noe konfidensielt i dem. Så det er ingen kobling mellom de to tingene, sa Ivanka, som likevel innså at mange ville sammenlikne hennes e-post-bruk med Clintons.

- Folk som vil se det som det samme (som Clintons e-poster), ser det som det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer