Boris Johnson

Kritikken hagler: - Uansvarlig

Storbritannias statsminister, Boris Johnson, er i hardt vær etter at han mandag besøkte et sykehus i England.

I HARDT VÆR: Storbritannias statsminister er i hardt vær etter at han mandag besøkte et sykehus i Northumberland i England. Foto: -reuters / NTB
I HARDT VÆR: Storbritannias statsminister er i hardt vær etter at han mandag besøkte et sykehus i Northumberland i England. Foto: -reuters / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Storbritannia er blant landene i verden som har vært hardest rammet av coronapandemien, med over ni millioner positive covid-tester.

I høst ble den britiske regjeringen slaktet for sin håndtering av pandemien, og fikk særlig kritikk for at de brukte for lang tid på å stenge ned samfunnet. I rapporten - som kom i oktober - konkluderes det med at ministerne og forskerne i Storbritannia hadde en «fatalistisk» tilnærming til pandemien som forverret dødstallet, ifølge The Guardian.

Nå får statsminister Boris Johnson igjen så hatten passer.

- Uansvarlig

Kritikken kommer etter at Johnson besøkte Hexam Gerneral Hospital, et sykehus i den engelske byen Northumberland.

Der skal han nemlig ha gått rundt i korridorene - og snakket med sykehusansatte - uten å bruke munnbind. Det skriver flere medier, deriblant The Independent og The Guardian.

- Det er uansvarlig å spasere rundt på et sykehus uten munnbind, sier politiker Jonathan Ashworth.

Andre anklager statsministeren for å være lat og for å ikke bryr seg om pandemien. Selv hevder Johnson at han fulgte alle regler da han besøkte sykehuset, og påpeker at han brukte munnbind i de områdene det er påbudt.

- Statsminister Boris Johnson fulgte strenge tiltak og brukte munnbind da han besøkte sykehusets kliniske områder, sier en talsperson for sykehuset i en uttalelse etter kritikken.

Sykehuset har også delt bilder av Johnson iført munnbind.

MUNNBIND: Statsministeren skal ha brukt munnbind i kliniske områder, ifølge sykehuset. Foto: Peter Summers / AFP / NTB
MUNNBIND: Statsministeren skal ha brukt munnbind i kliniske områder, ifølge sykehuset. Foto: Peter Summers / AFP / NTB Vis mer

Mye smitte i parlamentet

Flere mener likevel det er uansvarlig av Johnson å ikke bruke munnbind under hele besøket, ettersom det har vært mye smitte i Det britiske parlamentet den siste tida.

Den siste måneden har 114 personer med tilknytning til Westminster Palace testet positivt for covid-19. Mike Clancy, som representerer ansatte ved parlamentet, legger ikke skjul på at situasjonen er alvorlig.

- Smittespredningen i Westminster Palace er bekymringsfull, sier han ifølge The Guardian.

Clancy understreker at ansatte ved parlamentet gjentatte ganger har fått beskjed om å overholde alle smittevernregler for å unngå et større utbrudd.

- Det kan hende vi må innføre strengere tiltak enn vi har i dag. I mellomtida bør alle bruke munnbind og praktisere sosial distansering for å beskytte seg selv og parlamentets ansatte. Parlamentsmedlemmer bør gå foran som et godt eksempel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer