Donald Trump:

Kritikken hagler fra alle kanter etter «drittland»-kommentar

- Dette er et bevis på at Amerika Først-agendaen virkelig er en «Gjør Amerika hvit igjen»-agenda, sier styreleder for en afroamerikansk organisasjon.

I HARDT VÆR: Torsdagens kommentar, hvor Donald Trump kalte Haiti, El Salvador og forskjellige afrikanske land for drittland, har skapt ramaskrik i USA. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I HARDT VÆR: Torsdagens kommentar, hvor Donald Trump kalte Haiti, El Salvador og forskjellige afrikanske land for drittland, har skapt ramaskrik i USA. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag kveld skal Donald Trump ha sagt at han heller vil ha flere folk fra Norge til landet, enn innvandrere fra «drittland». Nå hagler kommentarene.

Det var under et møte i Det ovale kontor at Trump skal ha blitt frustrert.

I det aktuelle møtet diskuterte de innvandringsspørsmål for land som Haiti, El Salvador og forskjellige afrikanske land, og det er da presidenten skal ha kommet med denne kontroversielle kommentaren:

- Hvorfor lar vi alle disse folkene fra «drittland» komme hit, spurte han ifølge kilder som er kjent med hendelsen, som Washington Post har vært i kontakt med.

Like etter skal han har fulgt opp med å si at han heller vil ha flere folk fra land som Norge, etter å ha møtt Erna Solberg onsdag.

Kildene Washington Post har snakket med, hevder at flere av dem som deltok på møtet reagerte på presidentens kommentar.

Fornærmet

Også republikaneren Mia Love reagerer på presidentens kommentar. Hun er den første haitisk-amerikanske personen som har blitt valgt inn i kongressen. Nå ber Love presidenten om beklage det hun anser som fornærmelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer