ANBEFALER: Blant forslagene til reiselivsministeren var en anbefaling om at kvinner ikke bør gå med skjørt. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ANBEFALER: Blant forslagene til reiselivsministeren var en anbefaling om at kvinner ikke bør gå med skjørt. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Kritikken hagler mot reiselivsministeren. Sier turister i landet ikke bør gå i skjørt

Nå driver han politisk brannslukking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indias reiselivsminister, Mahesh Sharma, driver politisk brannslukking etter å ha uttalt at turister i landet ikke bør gå med skjørt.

Sharma sa søndag at han mente det bør deles ut en liste over ting utenlandske turister bør og ikke bør gjøre når de ankommer India.

Blant forslagene var en anbefaling om at de ikke bør gå med skjørt, samt at de ikke bør gå ut alene på natten hvis de befinner seg i små byer.

Uttalelsene har opprørt både menn og kvinner i landet, som anklager Sharma for å være kvinnefiendtlig. Mandag rykket reiselivsministeren ut med et forsøk på å moderere seg.

– Jeg snakket bare om religiøse steder, som for eksempel templer. Jeg prøvde ikke å kommentere hva kvinner bør ha på seg eller ikke. Jeg er far til to døtre, jeg kan ikke forby noe av det kvinner har på seg, sier han.

Sharma tilhører det hinduistisk-nasjonalistiske partiet Bharitya Janata, og har blitt latterliggjort for kontroversielle kommentarer tidligere.

I fjor sa han blant annet at utelivskvelder for kvinner ikke var en del av indisk kultur, og at han ville forsvare India mot inngrep fra vestlig kultur.

(NTB)