Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritikken kveles

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredsinformasjon med olivengrein er blitt kraftig nedprioritert i årets budsjettvedtak, mens fredsinformasjon med pistol får like mye statlige midler som tidligere. Fra før er de offentlige bevilgningene på ingen måte likt fordelt mellom disse to hovedsyn på hvordan fred kan sikres nå og i framtida. Den våpenbaserte fløyen får samlet rundt 52 millioner kroner til sitt arbeid, mens militærskeptikerne har fått 2,3 millioner. Neste år får disse organisasjonene bare 850 000 kroner. Det ble gjort forsøk på å justere posten opp under budsjettforhandlingene med Fremskrittspartiet, men Høyre satte seg imot.

 Det kan diskuteres hvor mye i den offentlige debatten som skal finansieres over offentlige budsjetter. Men årets struping av den ene «siden» i debatten om anvendelse av våpenmakt for å oppnå politiske mål, framstår som et forsøk på å kvele kritikk samtidig som det foregår en voldsom militarisering i utenrikspolitikken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media