Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kritikken mot Forsvaret er urettferdig

Generalsekretæren i FN-veteranenes Landsforbund, Erling Hoem, tar Forsvaret i forsvar etter den knallharde kritikken som er kommet fra tidligere FN- og NATO-soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær, Erling Hoem, i FN-veteranenes Landsforbund sier til Dagbladet at Forsvaret har gjort mye de seinere åra for å ta bedre vare på FN- og NATO-soldatene.

- Alt er ikke som det burde være, og det er en lang vei fram, men den militære og politiske ledelsen i Norge har vist vilje til å bedre forholdene for personell som har vært ute i internasjonale fredsoperasjoner, sier Erling Hoem.

Norske FN- og NATO-soldaters historier forteller oss om spontanreaksjoner og psykiske seinskader. Mange av veteranene Dagbladet har snakket med, sier at de føler seg fullstendig sviktet av Forsvaret.

Kontaktgrupper

- Kritikken er urettferdig i forhold til hvordan Forsvaret er i dag, sier generalsekretær Erling Hoem.

FN-veteranenes landsforbund har 20 lokalforeninger over hele landet. De arbeider nå med å etablere flere kontaktgrupper, slik at tidligere FN- og NATO-soldater kan få hjelp fra medveteraner.

- Vi har gjennomført tre seminarer i stressmestring så langt i år. 60 frivillige veteraner deltok. Vi samarbeider også med veteran-organisasjoner i de andre nordiske landene, sier generalsekretæren.

Hele Norges coronakart