-  Kritikken mot Karita lukter av hersketeknikk

Bjarne Håkon Hanssen (Ap) mener kritikken av Karita Bekkemellem Orheim og hennes kjolebruk er tåpelig og uriktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politisk rådgiver i Høyre, Kaj-Martin Georgsen, kritiserte i Dagbladet i går Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem Orheim for å være mer opptatt av kjoler enn av den politiske debatten.

-  Jeg tror ikke det er noen andre i Norge som ikke anerkjenner Karita som en tøff politiker som tør å ta opp tema som skaper strid. Hun stiller ikke mer opp i upolitiske saker enn andre, som for eksempel Høyres Kristin Krohn Devold og Ine Marie Eriksen, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Han mener at det er feil å framstille kvinnelig interesse for kjoler og shopping som noe verre enn for eksempel mannlige politikeres vininteresse.

-  Georgsens innlegg lukter av hersketeknikk, sier han.Håkon Hanssen legger til at diskusjonen om politikernes private framtreden i media er både viktig og prinsipiell, men at Georgsen burde være forsiktig med å ta person istedenfor sak.

-  Jeg tror også det er sunt at vi kan ha en åpenhet rundt norske politikere, og Georgsen og Per-Kristian Foss burde være blant dem som er glad for at Norge har en åpen og fordomsfri debatt, avslutter Hanssen.

TØFF: Karita <P />Bekkemellem Orheim