Det storstilte leteaksjonen etter Titan har pågått i flere dager, men ubåten er fortsatt ikke funnet.
Torsdag rundt klokka 13 var tidspunktet da den amerikanske kystvakta anslo at nød-oksygenet skulle ta slutt. Likevel fortsetter leteaksjonen - fortsatt med status som en redningsaksjon.
Men lenge før håpet skulle være ute for passasjerene, begynte kritikken å komme mot selskapet og «Titanic»-ekspedisjonen.
- De lærer mens de går, sier Mike Reiss, som reiste på Titan i fjor, til BBC.
Advarte
Flere eksperter har vært ute i medier verden over og uttalt at ekspedisjonen med ubåten er enormt risikabel. Deler av forklaringa er trykket ubåten må tåle på nesten 4000 meters dyp.
Flere har også trukket fram at ubåten lett mister kontakt med overflatefartøyet og at den kan gå seg vill, eller sette seg fast i vraket av «Titanic».
Blant bekymringene er hvorvidt «Titan» oppfylte den vanlige industrisikkerhetsstandarden.
Yrkesorganisasjonen Marine Technology Society består blant annet av havingeniører, teknologer og folk som underviser på feltet. Tirsdag publiserte New York Times et brev skrevet av denne gruppa allerede i 2018, der de uttrykte bekymring over utviklingen av «Titan» og de planlagte Titanic-ekspedisjonene OceanGate planla med ubåten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger