Lauren Boebert:

Kritikkstorm: - Er kanten

Den kontroversielle republikanske politikeren Lauren Boebert (36) uttaler seg etter skandalen.

UMUSIKALSK: Det har blåst rundt den republikanske kongressrepresentanten Lauren Boebert etter at hun ble kastet ut av teateret under musikalen «Beetlejuice» i Denver. Reporter: Christian Fjermeros. Video: City of Denver Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at den omstridte republikanske kongresskvinnen Lauren Boebert (36) ble kastet ut fra et teater i delstaten Colorado under Broadway-forestillingen «Beetlejuice».

Det framgår av en hendelsesrapport fra Denver Arts & Venues, hvor det heter at to ikke-navngitte gjester ble bedt om å forlate salen etter klager om røyking av e-sigaretter, synging, bildetaking og øvrige forstyrrelser.

Politikerens kampanjeteam har bekreftet at det var hun som måtte forlate salen, men nektet først for at hun skal ha røykte e-sigaretter. Fredag beklaget hun imidlertid oppførselen sin.

Slår tilbake

I en ny uttalelse slår hun tilbake mot mediedekningen - og sier at «hun er på kanten av mange ting». Boebert har tidligere vist til at hun for øyeblikket går gjennom en skilsmisse.

- Jeg var litt for eksentrisk. Jeg er veldig kjent for å ha en animert personlighet, kanskje for animert personlighet. Jeg lo, jeg sang, hadde det fantastisk. Jeg fikk beskjed om å roe meg litt ned, noe jeg gjorde, men så var min neste feil å ta et bilde, sier hun til den konservative TV-kanalen One America News Network (OANN).

Hun legger til:

- Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, kunngjorde nettopp en riksrettsprosess. Vi står overfor en regjeringsnedstenging og vi prøver å finansiere den føderale regjeringen. Vi har vidåpne sørlige grenser. Og hva er hovedoppslaget? Lauren Boebert kastet ut av teateret.

«Vet du hvem jeg er?»

I rapporten hevdes det at republikaneren og hennes følgesvenn fikk en advarsel i forestillingens pause, etter tre klager fra andre gjester.

Noen minutter inn i andre akt skal en av teaterets ansatte ha henvendt seg til dem på nytt etter enda en klage, og bedt dem om å gå. Det skal de ha motsatt seg, ifølge rapporten.

- Jeg husket virkelig ikke at jeg dampet den kvelden, da jeg diskuterte hendelsene den kvelden med kampanjesjefen min. Vi forstår hvordan dette kan se ut, skrev hun i en beklagelse fredag.

Denver Post har gjengitt en rekke sitater fra rapporten, der det påstås at Boebert sa ting som: «Jeg skal kontakte borgermesteren» og «vet du hvem jeg er?», etter å ha fått beskjed om å forlate bygget.

De to teatergjestene skal ikke ha gått før politiet kom til stedet.

Boebert er kjent for sin krasse kritikk av president Joe Biden, sin støtte for Donald Trump og for sine svært konservative og til tider konspiratoriske holdninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer