Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritiserer Berlins forslag om kvinnesone på nyttårsaften

Vil unngå det som skjedde i Köln for to år siden.

NYTTÅRSFEIRING: Nyttårsaften er det igjen klart for storstilt nyttårsfeiring ved Brandenburger Tor. Men forslaget om å opprette egne trygge soner for kvinner, får kritikk. Foto: AP / NTB scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Nyttårsaften er det igjen klart for storstilt nyttårsfeiring ved Brandenburger Tor. Men forslaget om å opprette egne trygge soner for kvinner, får kritikk. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget om å opprette en egen såkalt trygg sone for kvinner under den tradisjonelle nyttårsfeiringen ved Brandenburger Tor i Berlin får kritikk fra politiet.

Å opprette en slik sone er ensbetydende med å si at kvinner ikke kan føle seg trygge utenfor sonen, sier Rainer Wendt, lederen for den tyske politiforeningen.

Det er arrangøren av den tradisjonsrike nyttårsfesten ved Brandenburger Tor som har bestemt at det skal opprettes en egen sone på plassen kun for kvinner.

Hensikten skal være å unngå det som skjedde under nyttårsfeiringen i sentrum av Köln for to år siden, da flere hundre kvinner meldte fra om at de var bitt overfalt og antastet av en stor gruppe menn.

Mange av gjerningsmennene var asylsøkere, noe som førte til en heftig debatt om flyktningpolitikken i Tyskland.

Rainer Wendt sier til avisen Neue Osnabrücker Zeitung at forslaget om en egen kvinnesone «virker å totalt ignorere den politiske dimensjonen i Tyskland».

Arrangøren på sin side hevder at forslaget om å opprette en egen kvinnesone, kom fra politiet selv.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!