Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritiserer egen regjering

Stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet Terje Halleland, kritiserer egen regjering i forbindelse med ulvesaken.

KRITISERER EGEN REGJERING: Stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet Terje Halleland kritiserer egen regjering i forbindelse med ulvesaken. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld holdt Terje Halleland, Frps rovdyrpolitiske talsperson, appell under demonstrasjonen i Oslo mot regjeringens rovdyrpolitikk. Flere tusen demonstranter fra hele Norge hadde tatt veien for å demonstrere.

- NOK ER NOK: Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum holdt en appell til ulvemotstanderne. Der mente han at nok er nok. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Demonstrantene ropte «Nok er nok!» utenfor Stortinget da Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Aps Runar Sjåstad gikk på scenen for å holde sine appeller. Mer overraskende var det muligens at også Halleland gikk på scenen.

- Du sa at du forventet mer pepper da du sa at du kom fra Frp. Ikke alle her er like fornøyde med det som skjer i regjeringen nå?

- Jeg tror det vedtaket som har kommet fra regjeringen har mobilisert distriktsnorge. Folk er ikke fornøyde med at regjeringen ikke leverer på det vedtaket Stortinget har gjort tidligere, sier Halleland til Dagbladet.

Kritikk mot Elvestuen

- Du er fra Frp og sier at regjeringen ikke leverer. Det er jo ganske alvorlig?

- Stortinget har gjort et vedtak og rovviltforliket er egentlig klart. Hvis regjeringen, med Elvestuen, ikke klarer å få forliket gjennomført må han komme til Stortinget og be om verktøyet som gjør ham i stand til å gjennomføre vedtaket, sier Halleland, som først og fremst fremmer kritikk mot Ola Elvestuen (V).

VIRKELIGHETEN?: I en video på Facebook, prøver Senterpartiet å vise hvordan det er å bo tett på ulv. Merknad: PÅ grunn av rettigheter er musikken byttet ut i denne versjonen. Video: Facebook /Senterpartiet Vis mer

- Jeg savner at han kommer til Stortinget og forklarer hvorfor han ikke gjennomfører vedtaket.

- Det handler først og fremst om å få skutt mer ulv?

- Rovviltforliket sier hvor mange ynglinger vi skal ha. Nå er vi langt over bestandmålet for ulv, sier Halleland.

Viktig for regjeringens satsing

Halleland understreker at saken er viktig for distriktsnorge.

- Det er viktig for beitenæringa og det er viktig for landbrukspolitikken som regjeringen fører at vi har en rovviltspolitikk som samsvarer med satsinga regjeringen har på å bruke utmarka.

- Men du tilhører et regjeringsparti. Kan du ikke ta en telefon til Siv Jensen og få henne til å gjøre noe med det?

- Vi akter å følge dette opp overfor regjeringa. Vi ber dem komme til Stortinget og fortelle hvorfor de ikke klarer å gjennomføre vedtaket. Er det mangel på lovverk det er snakk om så er det her lovene blir vedtatt. Da må vi endre lovverket, sier Halleland.

Kompromiss

- Er det ikke litt lettvint å komme hit for å hause opp til applaus når du er med på å styre landet?

- Jeg har ikke hauset opp til mye applaus. Frp har vært tydelige fra dag én på at regjeringen ikke har levert. Vi skal følge opp slik at rovviltforliket blir innfridd, understerker Halleland.

Det er blitt sagt at det var mellom 10 000 og 12 000 demonstranter på plassen utenfor Stortinget i kveld.

- Jeg tror mange her støttet forliket fordi det var et kompromiss, men hvis kompromisset skal holde så må det følges opp, sier Halleland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!