Kritiserer Israel

- Det tjener ingen god hensikt å forsøke å neglisjere den valgte palestinske leder, sier statsminister Kjell Magne Bondevik, som kritiserer Israels behandling av Yassir Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel nekter Arafat å forlate Ramallah før han har arrestert dem som sto bak drapet på turistminister Rehavam Zeevi. Forbudet gjelder foreløpig fram til etter den ortodokse julefeiringen 6. januar.

Etter at Israel nektet Arafat å delta på den tradisjonelle midnattsmessen i Betlehem julaften har blant annet USA, EU og Vatikanet kritisert Israel. Nå følger statsminister Kjell Magne Bondevik opp.

- Jeg synes det er urimelig at Israel har nektet Arafat denne muligheten, sier Bondevik til NRK fredag.

Bondevik understreker at Arafat også er kristne palestineres leder, og at han derfor burde få delta på julemesser i Betlehem.

Israel kunngjorde torsdag at blokaden av Betlehem skulle heves natt til fredag for å gjøre det lettere for kristne å feire jul. Tidlig fredag morgen var det imidlertid ikke meldt om noen endringer i Israels utplassering av soldater rundt Betlehem.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer