MISNØYE: Kristelig Folkeparti og Venstre er for strenge når de krever at asylbarn må ha bodd fire og et halvt år i Norge for å få behandlet sine saker på nytt, mener Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MISNØYE: Kristelig Folkeparti og Venstre er for strenge når de krever at asylbarn må ha bodd fire og et halvt år i Norge for å få behandlet sine saker på nytt, mener Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Kritiserer KrF og Venstre for asylbarn-krav

Norsk organisasjon for asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti og Venstre er for strenge når de krever at asylbarn må ha bodd fire og et halvt år i Norge for å få behandlet sine saker på nytt, mener Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Dersom KrF og Venstre får gjennomslag for sine krav i forhandlingene med regjeringen, vil bare 28 utsendte asylbarn og deres familier få sakene behandlet på nytt. Årsaken er at KrF og Venstre har satt som grense at barna må ha bodd minst fire og et halvt år i Norge for å få gjenopptatt sakene. NOAS mener dette er for strengt.

- NOAS er veldig kritisk til partienes krav. En del av familiene med størst sjanse til å få oppholdstillatelse vil ikke omfattes, og flere familier som ikke har realistisk mulighet til å få oppholdstillatelse, vil få falske forhåpninger, sier NOAS-rådgiver Mari Seilskjær til Aftenposten.

Tall som avisen har hentet inn fra Politiets utlendingsenhet (PU) viser at 60 barn og deres familier kunne ha fått sine saker vurdert på nytt dersom KrF og Venstre satte grensen ved fire års botid i stedet for fire og et halvt år.

Kristelig Folkepartis innvandringspolitiske talsperson Geir S. Toskedal bekrefter at barna må ha bodd minst fire og et halvt år i Norge for å få en ny sjanse.

- Ja, det er foreløpig vårt utgangspunkt. Det har innarbeidet seg en praksis der man setter grensen ved fire og et halvt år. Men forhandlingene er ikke ferdige, og ingenting er avgjort, sier Toskedal.

(NTB)