Kritiserer KrF

KrF-politiker Jan Birger Medhaugs advokat, Bjørn O. Vikse kom i dag med knallhard kritikk av partiets håndtering av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag henla Haugaland og Sunnhordland politidistrikt voldtektssaken mot KrF-politiker Jan Birger Medhaug. Fredag kom Medhaugs advokat, Bjørn O. Vikse med knallhard kritikk mot partiets håndtering av saken.

En kvinne anmeldte før jul i fjor Medhaug for et seksuelt overgrep som skulle ha skjedd i 1993. Medhaug ble først orientert om anmeldelsen i april. Torsdag ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

Jan Birger Medhaug er fylkesvaraordfører i Rogaland. Han var kandidat til fylkesordførervervet ved kommunevalget til høsten, men fylkesstyret i Rogaland droppet ham som kandidat til dette vervet fordi han var under etterforskning.

- Etter min mening har Kristelig Folkeparti gjort sitt ytterste for å rive ned tilliten til Jan Birger Medhaug. Partiets nestleder, Einar Steensnæs, uttalte at partiet hadde behandlet saken forbilledlig. Andre kaller det forhåndsdømming, sa Vikse på en pressekonferanse fredag.

Han fortalte at Medhaug hadde reagert sterkt på at partileder Valgerd Svarstad Haugland i flere intervjuer hadde framholdt at anmelder hadde stor troverdighet. Dette skulle hun kunne se fordi hun hadde så store menneskekunnskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer