Politibråket

Kritiserer «lappeteppeløsning»:
- En hån

Det kan oppleves som ukollegialt å varsle når politi og påtale er så tett sammensveiset, frykter Politijuristene-leder. Han ber justisministeren løfte blikket når hun skal rydde opp etter politiets ulovlige ransakinger.

SIER IFRA: Leder av Politijuristene, Are Skjold-Frykholm, har tidligere jobbet som politiadvokat i Oslo. Nå kommer han med en klar beskjed om hva som må gjøres. Foto: Caisa Linea Hagfors
SIER IFRA: Leder av Politijuristene, Are Skjold-Frykholm, har tidligere jobbet som politiadvokat i Oslo. Nå kommer han med en klar beskjed om hva som må gjøres. Foto: Caisa Linea Hagfors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har tenkt på dette lenge, og særlig nå som situasjonen har tilspisset seg og dette har blitt en så stor sak. Det er på tide at vi sier hva vi mener, sier Are Skjold-Frykholm til Dagbladet.

Som leder av Politijuristene, representerer han nær sagt alle jurister i politietaten. Han har dessuten tillitsvalgte i hvert politidistrikt i hele landet.

Da riksadvokaten nylig slo fast at det har vært systematiske feil og mangler i politiets tvangsmiddelbruk i mindre narkotikasaker, og både politiet og Justisdepartementet gikk ut og beklaget, var Skjold-Frykholm krystallklar:

- Vi må også ta ansvar og beklage det som har skjedd, sier lederen, som først uttalte seg til Juristen.

- Samtidig må vi sikre at dette ikke skjer igjen, og da hjelper det ikke å beklage og bøte på et og et problem om gangen, tilføyer han.

Nå ber han innstendig om at ansvarlige myndigheter løfter blikket når de skal spørre seg selv hvordan feilpraksisen har kunne pågå i lang tid uten å bli fanget opp - og aller helst starter en utredning.

- Dette er en systemfeil, og vi kan ikke fortsette med en slags lappeteppeløsning hvor vi bøter på ett og ett problem når systemet svikter. Det vil ikke holde i lengden, sier han og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer