HANS JØRGEN LYSGLIMT JOHANSEN

Kritiserer «negre» og jøder og tror partifeller er med i fryktet nazigruppe

Hans Jørgen Lysglimt Johansen raser på nettet mot «negre», jøder og masseinnvandring. Han tror flere partifeller er med i Den nordiske motstandsbevegelsen.

SVERD OG EGGELIKØR: Hans Jørgen Lysglimt Johansen fotografert 24. november i fjor, da han lanserte sitt nye parti. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SVERD OG EGGELIKØR: Hans Jørgen Lysglimt Johansen fotografert 24. november i fjor, da han lanserte sitt nye parti. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Drøyt åtte måneder etter at siviløkonomen Hans Jørgen Lysglimt Johansen (45) hevet glasset med eggelikør og lanserte det nye partiet «Alliansen» på Eldorado bokhandel i Oslo, er partiet klart for valg.

Partiet har samlet minst 5000 støtteunderskrifter,og gjorde det i mars klart at de stiller lister i samtlige norske fylker og blir å regne med i valgkampen.

Johansen, kjent som dedikert Donald Trump-støttespiller fra valgsendinger både på NRK og TV 2, varslet den gang at Alliansen skulle ha «Norge ut av EØS» som sin eneste politiske sak. Siden har Dagbladet fortalt hvordan konspirasjonsteoretikere, kontroversielle innvandringsskeptikere og holocaustbenektere er aktive i partiet.

Nå er det partilederen selv som kommer med svært kontroversielle utspill mot flere navngitte grupper og personer.

«Neger-kultur»

I flere videoer postet på sin Facebook-side går Lysglimt Johansen ut mot blant annet «neger-kulturens» påvirkning på norsk ungdom og jødenes påståtte makt over norske politikere. Han raser mot innvandring til Norge - og sier han tror flere av partifellene i Alliansen også er med i nazigruppa Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer