Kritiserer Obamas møte med Chávez

Den tidligere lederen i Representantenes hus Newt Gingrich.

FOR HJERTELIG: At president Obama smiler hjertelig i møte med  Venezuelas president Hugo Chavez vekker reaksjoner i USA. Foto: AP Photo/Alfonso Ocando, Miraflores Press Office/SCANPIX
FOR HJERTELIG: At president Obama smiler hjertelig i møte med Venezuelas president Hugo Chavez vekker reaksjoner i USA. Foto: AP Photo/Alfonso Ocando, Miraflores Press Office/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen i Representantenes hus Newt Gingrich er kritisk til Barack Obamas møte med Venezuelas president Hugo Chávez.

- Det har noe å si for verden hvorvidt USA tolererer en ondskapsfull antiamerikansk propagandakampanje og så smiler og hilser på en person som systematisk har vært antiamerikansk i hele sin karriere, sier den republikanske politikeren til TV-stasjonen NBC.

Gingrich mener at hvis Obama absolutt ville snakke med Chávez på toppmøtet til Organisasjonen av amerikanske land på Trinidad i helgen, så burde han ha gjort det på en «kjølig, distansert måte». I stedet viste TV-bildene de to lederne mens de smilte og lo sammen.

På toppmøtet mottok Obama dessuten en gave fra sosialisten Chávez, som åpenbart mener amerikanske myndigheter kan dra lærdom av boken Open Veins of Latin Amerika fra 1971.

Boken, som er skrevet av Eduardo Galeano, hevder at Latin-Amerikas naturressurser er blitt plyndret både av den spanske kolonimakten på 1600-tallet og av amerikanske multinasjonale selskaper i vår tid.

Kort etter at Chávez ga Obama en signert utgave, spratt Open Veins of Latin America opp fra plass nummer 54.295 til andreplass på bestselgerlisten til nettbokhandelen Amazon.com.

(NTB)

 

FIKK BOK: Chavés ga Obama en signert utgave av boka Open Veins of Latin Amerika fra 1971. Boken, som er skrevet av Eduardo Galeano, hevder at Latin-Amerikas naturressurser er blitt plyndret både av den spanske kolonimakten på 1600-tallet og av amerikanske multinasjonale selskaper i vår tid. Foto: REUTERS/Miraflores Palace/Handout/SCANPIX
FIKK BOK: Chavés ga Obama en signert utgave av boka Open Veins of Latin Amerika fra 1971. Boken, som er skrevet av Eduardo Galeano, hevder at Latin-Amerikas naturressurser er blitt plyndret både av den spanske kolonimakten på 1600-tallet og av amerikanske multinasjonale selskaper i vår tid. Foto: REUTERS/Miraflores Palace/Handout/SCANPIX Vis mer