Kritiserer politiet på Smøla

Flere personer på Smøla mener at politiet og hjelpeapparatet på et tidligere tidspunkt burde ha grepet inn overfor den 23 år gamle drapssiktede kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken begrunnes med voldsepisodene kvinnen har vært borti. Blant annet har hun dyttet en mindreårig, hørselshemmet gutt på sjøen. Kvinnen er nå siktet for drapet på Kim Eirik Salmela Farstad.

- Jeg føler sinne overfor både lensmannskontoret og sosialkontoret. Det har bare vært et tidsspørsmål, og dette kunne vært unngått. Lensmannskontoret har i alle fall sviktet totalt, sier Berit Margrethe Nergård til TV2.

Hun bor i samme bygda som den drapssiktede kvinnen, og har selv opplevd å få telefoner med drapstrusler fra 23-åringen.

- Jeg har vært livredd for at ungene mine skulle bli drept, og har hatt angst for å miste både hus og hjem. Jeg er veldig bitter og sint, sier Nergård.

I likhet med flere andre på Smøla mener hun at kvinnen burde fått hjelp eller blitt stoppet før tragedien skjedde.

- Det har skjedd så mye med henne. Jeg begriper ikke at de ikke har kunnet fastslått at det feiler henne noe, sier Nergård.

Den drapssiktede kvinnen skal også ha truet andre personer i nabolaget, blant annet med at hun skulle sette fyr på huset deres.

At 23-åringen nå er pågrepet, har ført til at mange i bygda er lettet. Men de mener at pågripelsen kommer for sent.

De mener at liv kunne ha vært reddet dersom kvinnen hadde blitt fulgt opp på en bedre måte av det offentlige hjelpeapparatet.

Kvinnens bakgrunn og oppvekst er tragisk. Hun har ifølge NTB fungert dårlig og har hatt et stort oppmerksomhetsbehov. Begge foreldrene er døde, og hun og broren har etter dette fortsatt å bo sammen i barndomshjemmet på Råket.

ÅSTEDET: Seksåringen ble trolig drept ved huset der kvinnen og hennes bror bor.
SORG OG SINNE: Naboer på Råket på Smøla sørger med familien, men føler sinne mot politiet.