Kritiserer rutinene i brannvesenet

Brannmannskapene trodde ikke det var mennesker i det brennende huset på Kampen i Oslo. Seinere fant de en død mann i badekaret. Nå starter brannvesenet en intern gransking etter dødsbrannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De må skjerpe rutinene, krever nabo Ingvild Hancke Øgstad (23).

Kritikken fra Ingvild Hancke Øgstad kommer samtidig som Oslo-politiet avslutter etterforskingen av en dødsbrann på Årvoll i Oslo for over to år siden, da Irlin Hunstad Grødem (27) ble funnet død av røykdykkere en time etter at hun selv ringte og meldte fra om brannen. Brannsjefen og ordføreren i Oslo er blant åtte navngitte siktede etter Årvoll-brannen. Nå skal brannvesenet og politiet finne ut av om dødsbrannen på Kampen kunne ha vært unngått.

Funnet i badekaret

Ingvild Hancke Øgstad var i går tilbake i den utbrente boligen på Kampen i Oslo etter brannen mandag morgen i fem-tiden.

To røykdykkere fra Oslo brann- og redningsetat hadde tidligere vært inne i flammehavet og sett etter mennesker. De meldte fra at det ikke fantes noen inne i huset.

Seinere ble en mann funnet i badekaret sitt.

Overrasket

Selv våknet Ingvild av høye lyder, sannsynligvis vindusruter som sprakk.

- Jeg spratt opp av senga og merket at det var røyk i rommet. Jeg fikk tumlet meg ut. Det sto masse brannfolk på utsiden og så oppriktig overrasket ut da jeg kom.

- Det så ikke ut som om de hadde tenkt seg inn i huset, heller. De hadde hørt at det ikke var folk der, og spurte meg om jeg visste om noen av naboene mine var hjemme. Det visste jeg ikke, forteller Ingvild.

Røykdykkerne ble ifølge Ingvild Hancke Øgstad først sendt inn i huset da hun kom ut. Dette bekrefter brannsjef Øivind Fjellheim overfor Dagbladet.