Kritiserer sammenligningen av flyktningkrisen og andre verdenskrig

- Det er en enorm forskjell.

SAMMENLIGNET MED HITLER: Den danske statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, har blitt tegnet i nazi-uniform i den britiske storavisa The Guardian. Flere norske fagfolk reagerer på sammenligningen. Foto: montasje
SAMMENLIGNET MED HITLER: Den danske statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, har blitt tegnet i nazi-uniform i den britiske storavisa The Guardian. Flere norske fagfolk reagerer på sammenligningen. Foto: montasje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vakt sterke reaksjoner at den britiske avisen The Guardian har publisert en tegning av den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen som Adolf Hitler. Tidligere denne uka innførte Danmark den kontroversielle smykkeloven, som tilsier at myndighetene kan konfiskere asylsøkeres verdisaker og pengebeløp på over 10 000 kroner for å betale for asylsøkernes opphold.

The Guardian tegnet den danske statsministeren i naziuniform med en tekst som lyder:

Sannsynligvis det dummeste politiske partiet i verden (probably the stupidest political party in the world, red.)

Venstre, Rasmussens politiske parti, er skrevet på samme skrift som Carlsbergs ikoniske logo, og på tegningen holder Rasmussen fast i halen på en gris og sier:  

- Det er en fornærmelse å sammenlignes oss med nazister

Det norske fagmiljøet setter spørsmåltegn ved sammenligningen, men mener vi må huske på det vi lærte av andre verdenskrig, i flyktningdebatten.

- Polariserer debatten Redaktør i Minerva, Nils August Andresen, skrev denne uka en kommentar hvor han kritiserer sammenligningen som blir gjort med andre verdenskrig. Han forteller til Dagbladet at debatten bør roes ned, slik at politikken blir mer bærekraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer