Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritiseres for at de ikke valgte å abortere sønnen som ble født med halv hodeskalle

Svarer kritikerne med rørende video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet om 13 måneder gamle Jaxon Buell som mangler store deler av hjernen og kraniet.

Etter at hans historie ble spredd har foreldrene Brittany og Brandon Buell fra Tavares i Florida fått en god del netthets og stygge kommentarer.

Sjelden sykdom Jaxon lider av den sjeldne sykdommen Microhydranencephaly, som fører til en ekstrem misdannelse av hodeskallen.

Da han ble født 27. august i fjor ga legene han bare dager å leve. I dag er han over ett år og en måned gammel, og lever fortsatt til tross av at de fleste med sykdommen dør før fødselen eller kort tid etter.

STOLTE FORELDRE: Jaxons foreldre Brittany og Brandon Buell gjør alt de kan for at sønnen skal ha det bra, til tross for at de vet han trolig ikke blir mye eldre. Foto: Facebook
STOLTE FORELDRE: Jaxons foreldre Brittany og Brandon Buell gjør alt de kan for at sønnen skal ha det bra, til tross for at de vet han trolig ikke blir mye eldre. Foto: Facebook Vis mer

Den lille tøffingen har fått tilnavnet Strong, og får større fra over 230 000 i sosiale medier.

Svarer kritikerne Til tross for den enorme støtten har foreldrene også fått mye kritikk.

«Det er trist å høre og se alt fremmede mener om sønnen vår. Hvordan kan dere vite hva han tenker og føler, og si at han det vondt, og kalle oss egositiske for at vi ikke valgte å ta abort?», skriver far Brandon i et Facebook-innlegg ifølge Mirror.

svarer de kritikerne med å publisere en video hvor ettåringen sier «hallo» til sine foreldre og støttespillere.

«Dere kan ikke se hvor stolte vi er bak kamera, men vi er ufattelig stolte over at Jaxon snakker», skriver foreldrene i videotittelen.

Kjemper for sønnen Foreldrene forteller til Independent om det hjerteskjærende øyeblikket de fikk vite om sønnens tilstand.

- Vi skjønte at noe var galt da doktoren bare ble stille under ultralyden. Min kone fikk en telefon dagen etter, og da hun la på brast hun i tårer. Resten av dagen kan vi nesten ikke huske noe av.

Til tross for sykdommen bestemte foreldrene seg for å kjempe for et verdig liv for sin sønn. Siden fødselen har de samlet inn godt over en million kroner til sønnens medisinske pleie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!