Kritiserte fengsling av kvinnelige aktivister. Svarte med dette

Saudi-Arabia bryter alle diplomatiske forbindelser med Canada.

FLY MOT TORONTO: Denne grafikken delte Saudi-Arabias statlige mediehus på Twitter tidligere i dag. Et Canada Air-fly er på vei mot tårnet i Toronto. Landene har nå brutt alle diplomatiske forbindelser. Foto: Twitter
FLY MOT TORONTO: Denne grafikken delte Saudi-Arabias statlige mediehus på Twitter tidligere i dag. Et Canada Air-fly er på vei mot tårnet i Toronto. Landene har nå brutt alle diplomatiske forbindelser. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Canada kritiserte forrige uke Saudi-Arabia for å pågripe saudiarabiske kvinneaktivister.

Kritikken fikk Saudi-Arabia til å tenne på alle plugger.

Den kanadiske ambassadøren til landet fikk mandag beskjed om at han har 24 timer på seg å forlate landet. I tillegg har Saudi-Arabia kalt hjem sin ambassadør i Canada og lagt alle nye handelsforbindelser på is i protest mot det Saudi-Arabia kaller innblanding i «landets indre anliggender» fra Canadas side.

Fly mot Toronto-tårnet

Det som kanskje vekker mest oppsikt i denne saken, er Twitter-meldingen til landets statlige nyhetsbyrå. I en grafikk publisert tidligere i dag ser man et Air Canada-fly som ser ut til å styrte mot tårnet i Toronto.

Det har en uvanlig likhet til terrorangrepet i 2001, hvor to fly styrtet mot tvillingtårnene i New York 11. september, skriver Business Insider.

Twitter-meldingen med flyet ble seinere slettet, og en ny ble lagt ut ikke lenge etterpå. Denne gang uten flyet i grafikken. Teksten er den samme i begge Twitter-meldingene. Der skriver de følgende:

- Stikk ikke nesa di der hvor den ikke hører hjemme. Som et arabisk ordtak sier: Den som går inn i det som ikke angår ham, finner det som ikke behager ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer