Kritiserte krigen - slipper straff

Retten avsluttet onsdag prosedyrene.

KRITISERTE KRIGEN: Den russiske skuespilleren slipper straff etter at hun kritiserte Russlands krig mot Ukraina. Foto: NTB

KRITISERTE KRIGEN: Den russiske skuespilleren slipper straff etter at hun kritiserte Russlands krig mot Ukraina. Foto: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske skuespilleren Kristina Asmus (34) ble stilt for retten etter å ha publisert et innlegg på sosiale medier med «en negativ holdning til Russlands militæroperasjon i Ukraina.»

Onsdag avsluttet retten de administrative prosedyrene på grunn av manglende dokumentasjon.

- Saken mot Asmus bør avsluttes, sa dommer Denis Ivanov, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Skuespilleren, som i 2010 ble kåret til den mest sexy kvinnen i Russland, slipper dermed straff.

Forrige uke ble skuespiller Tayana Rudina ilagt en bot på 50 000 rubler for å vekke mistro til det russiske militæret, skriver nyhetsbyrået.

Russiske myndigheter har under hele krigen lagt strenge begrensinger på russisk omtale av krigen i Ukraina. I mars innførte Den russiske dumaen, som er underhuset i Russlands føderale foramling, et lovforslag som tillater fengselsstraff for personer som sprer «falsk informasjon» om krigen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer