Kritisk Clinton holder bombene klare

USA's president Bill Clinton er villig til å gi Saddam Hussein en siste sjanse til å overholde avtalen med FN. I en tale i kveld sa Clinton at han trenger avklaring på en del detaljer i avtalen, men at han foreløpig støtter FN's fredelige løsning på Irak-konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en bestemt Clinton som talte til sine landsmenn fra Det hvite hus i kveld. Clinton ga Saddam Hussein en siste sjanse til å vise at våpeninspektørene får gjøre jobben sin før han eventuelt slipper bombeflyene løs på Irak.

Klare forutsetninger
Clinton krevde avklaring på det som står med liten skrift i avtalen før han vil gi sin endelige tilslutning

- Dette dreier seg ikke om tillit. Hvis Saddam Hussein bestemmer seg for å bryte avtalen etter kort tid, vil USA reagere meget sterkt, var Clintons klare advarsel.

Presidenten krever bevis for at Irak vil overholde avtalen. I løpet av kort tid vil FN's våpeninspektører sendes til de tidligere stengte «president-palassene» for å se om Saddam Hussein mener alvor.

- Det viktigste er ikke hva Irak sier, men hva de gjør, var Clintons holdning.

Militære blir
De amerikanske styrkene som er på plass i Golfen vil ikke bli fjernet før USA er overbevist om at Irak har gode hensikter. Clinton var meget tydelig på at han ikke ville nøle med å bruke makt mot Irak.