Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk etter badeulykke

Tilstanden er alvorlig, men stabil for den 12 år gamle gutten som i går ble funnet livløs i Gjellumvannet ved Asker. Han kan ha ligget i opptil 20 minutter under vann og var kraftig nedkjølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tilstanden hans er nå stabil, men vi er usikre på utfallet, sier infosjef Reidun Mangrud ved Rikshospitalet.

Gutten hadde en kroppstemperatur på 30 grader da han ankom sykehuset med helikopter i går ettermiddag. Han ble varmet opp utover kvelden, og blir nå overvåket.

- Han er ikke ved bevissthet, og vi vet ikke om han har fått hjerneskader etter det lange oppholdet under vann, sier Mangrud til Dagbladet.no.

12-åringen som er av pakistansk opprinnelse har ingen ytre skader etter badeulykka. Ifølge redningsmannskapene som fant gutten kan han ha vært under vann i 15 til 20 minutter, skriver Asker og Bærums Budstikke.

En person som var med 12-åringen til Gjellumvannet i Heggedal, slo alarm da han oppdaget at gutten var forsvunnet. Redningsmannskapene fikk brakt gutten på land og satte i gang med en lengre gjenopplivning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media