Kritisk fase for Blaine

Illusjonisten David Blaine, som har tilbrakt 44 dager uten annet enn vann til føde, har hatt en søvnløs natt ute av boksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 44 dager i en glassboks over Themsen i London, ble den amerikanske illusjonisten David Blaine hentet ut i går kveld. Han ble lagt på båre, og fraktet til London Independent Hospital. Der skal han sakte, men sikkert bringes tilbake til normale matvaner.

I dag fikk han den første næringen: en drikk mettet av vitaminer. Så langt har han drukket en halv liter av den næringsrike drikken, melder nyhetstjenesten Ananova.

Det 44 dager lange oppholdet uten mat har ført til forstyrrelser på hjertet, samt gitt ham pustevansker. Den første natta ute av glassboksen slet han også med store magesmerter.

Blodprøvene som er tatt av ham, skal være normale. Han overvåkes 24 timer i døgnet.

Vekta viser i underkant av 70 kilo. Det er nesten 25 kilo mindre enn da han gikk inn i boksen. Blaines talsmann sier 30-åringen for øyeblikket er inne i sin mest kritiske fase.

- Det foretas kontinuerlige kontroller, for å se hvordan kroppen reagerer og takler næringsterapien han utsettes for, sier talsmannen.

Han får kun små mengder næring hver gang, av frykt for at overgangen vil bli mer enn hva kroppen kan tåle.

Det er for tidlig å si hvorvidt Blaine vil få varige mén av det 44 dager lange matfrie oppholdet. Teamet rundt Blaine frykter det kan ta opptil et halvt år før amerikaneren får tilbake sin opprinnelige muskelstyrke og være i normal form igjen, ifølge Sky News.

I forrige uke uttalte Blaine via en lydlink til CNN at han aldri kom til å gjenta et stunt av den typen han nå har vært igjennom.

UTE: Illusjonisten David Blaine var fullstendig utmattet da han ble hentet ut av glassboksen sin søndag kveld. Foto: AP/SCANPIX
KUMMERLIG: Blaine har uttalt at han aldri kommer til å gjør noe som likner på stuntet over Themsen igjen. Foto: AP/SCANPIX