Kritisk fase i søket etter argentinsk ubåt

- Ingen spor etter ubåten.

SAVNET: Ubåten San Juan, her fotografert i 2013, er fortsatt savnet.
SAVNET: Ubåten San Juan, her fotografert i 2013, er fortsatt savnet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Håpet om å finne de 44 besetningsmedlemmene på den savnede argentinske ubåten i live, svinner. Det er snart en uke siden den forsvant.

Ifølge den argentinske marinen hadde mannskapet om bord nok oksygen til å overleve under vann i sju dager. Onsdag klokka 8.30 norsk tid var tiden utløpt.

- For øyeblikket har vi ingen spor etter ubåten, sa en talsmann for marinen, Enrique Balbi, på en pressekonferanse i Buenos Aires samme dag.

- Søket fortsetter. Det er ikke registrert noen form for kontakt. Ingen spor. Vi er kommet til den sjuende dagen, i en kritisk fase for oksygen hvis dette handler om nedsenkning, la han til.

Dårlig sikt og høy sjø har skapt problemer for søket siden det begynte rundt 32 mil fra Argentinas kyst. Bølgene har vært opptil 6 meter høye.

Den dårlige sikten har imidlertid skapt håp om at ubåten kan være over vann, men at den ennå ikke er oppdaget.

Ubåten meldte om mekaniske problemer og ble omdirigert til en marinebase før den forsvant. Den sendte ikke ut nødsignaler.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer