Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk for 12-åring etter badeulykke

Tilstanden er kritisk men stabil for en 12 år gammel gutt som ble funnet livløs i Gjellumvannet i Asker i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken klokka 15.30. Da politi og ambulansepersonell ankom stedet, hadde badegjester fraktet gutten til land og startet gjenoppliving. Gutten ble fløyet til Rikshospitalet med luftambulanse.

- Gutten er sterkt nedkjølt og har en kroppstemperatur på 30 grader, men blir nå langsomt oppvarmet, opplyser informasjonssjef Reidun Mangerud ved Rikshospitalet.

Det er uvisst hvor lenge 12-åringen har vært under vann og tilstanden er kritisk, men stabil.

Sprang etter hjelp

12-åringen var sammen med minst én kamerat da ulykken skjedde. Det var ingen vitner til at han forsvant, men kameraten la etter en stund merke til at 12-åringen var forsvunnet.

Kameraten sprang etter hjelp, og tilfeldige badegjester fikk gutten på land og startet gjenoppliving.

Usikker på identitet

Den 12 år gamle gutten er av utenlandsk opprinnelse, og har trolig ikke vært i Norge så lenge. På grunn av språkproblemer har det vært vanskelig å fastslå guttens identitet med sikkerhet.

- Noen av slektningene sitter nå i avhør med tolk hos politiet for å få klarhet i identiteten, sier Steinar Bjerkan ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media