Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk for 14-åring etter båtvelt

Båten til 14-åringene veltet da en fraktbåt passerte dem. Tilstanden er kritisk for den ene av guttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ungdomsskoleelever som skulle kjøre med en 10 fots småbåt ut til oppdrettsanlegget til Salangen Laks, havnet i sjøen da båten de satt i kantret 400 meter fra land.

- Guttene hadde arbeidsuke på lakseanlegget. På vei ut til anlegget møtte de en fraktebåt, og det var sannsynligvis en bølge fra denne som traff guttenes småbåt i siden og forårsaket at den gikk rundt, sier lensmann Nils Johan Mikalsen i Salangen til NTB.

Guttene hadde på seg redningsvester. Den ene av de to 14-åringene greide å svømme til en øy som ligger i fjorden, mens den andre ga opp om lag 100 meter fra øya.

- Ulykken skjedde ved 06.30-tiden, og det tok vel en time før 14-åringen fikk varslet om ulykken. Den andre 14-åringen hadde ligget i sjøen i nesten to timer før det ble satt i gang gjenopplivning av ham. Han ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, sier Mikalsen.

NTB får opplyst fra sykehuset at tilstanden til 14-åringen fortsatt var kritisk og ustabil onsdag kveld. Han er til behandling ved intensivavdelingen.

Gutten som tok seg i land, kom fra ulykken uten fysiske skader.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media