Kritisk for 18-åring etter slåsskamp

Utlendinger slått av nordmenn. En mann er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er fraktet til Sørlandet sykehus etter et slagsmål på Birkeland i Birkenes kommune i Aust Agder mandag kveld.

- To utenlandske menn, en afghaner og en kurder, er blitt slått av to personer. Gjerningsmennene antas å være norske og de har slått med henholdsvis en jernstang og et kubein, sier operasjonsleder Tor Stålesen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

- En av dem, en 18 år gammel mann, er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil og han får behandling. Den andre, en 19-åring, er skadet, men ikke alvorlig, opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus til Dagbladet.no.

Rett før klokka 23 ble en person pågrepet for ugjerningen.

- Vi har gjort undersøkelser på åstedet og innhentet opplysninger via vitner som gjør at vi nå har pågrepet en mistenkt, sier Stålesen til Dagbladet.no.

- Den ene av de to har fått hodeskader, den andre halsskader. Det er ikke livstruende etter det vi veit, men begge er kjørt til sykehuset i Kristiansand, sier Stålesen.

De var delvis ved bevissthet da de ble fraktet vekk fra stedet. De to personene har tilknytning til asylmottaket på Birkeland, men slåsskampen skal ha funnet sted utenfor selve mottaket.

- Var angrepene rasistisk motivert?

- Det vet vi ikke noe om, sier operasjonsleder Ståelsen.

Politiet fikk melding om episoden i 20.30-tiden mandag kveld.