Kritisk for kajakkpadler

Tilstanden er kritisk for en 27-åring fra Tromsø som ble funnet drivende i sjøen med hodet under vann. Mannen lå godt over en time i det sju grader kalde vannet før han ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet fikk melding om ulykken ved 19.40-tiden lørdag kveld etter at 27-åringens ti år eldre kamerat hadde kommet seg til land og fått meldt fra.

De to kajakkpadlerne fra Tromsø var på padletur ved Kvaløya da de mistet kontakten med hverandre. Det var kaldt og sterk vind i området. 37-åringen snudde og fant 27-åringens kajakk tom.

Funnet av redningshelikopter

Både frivillige båter og redningshelikopter deltok i søket etter mannen, og det var redningshelikopteret som fant mannen bevisstløs i vannet med hodet ned i sjøen. En båt fikk brakt 27-åringen til land der redningshelikopteret plukket ham opp og fraktet ham til Regionssykehuset i Tromsø (RiTø).

- Personen ble funnet drivende i sjøen i Ersfjorden ytterst på Kvaløya klokka 20.50, opplyser vaktleder Bengt Johansen ved Tromsø politistasjon til Dagbladet.no.

Mannen hadde da trolig ligget mellom en og to timer i det sju-åtte grader kalde vannet.

Overlege Hans Rydningen ved RiTø opplyser at mannens tilstand er kritisk.

Klokka 23.30 lørdag kveld var 27-åringen fremdeles bevisstløs og under oppvarming. Han hadde da vært under behandling i over to timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer