Kritisk for knivoffer

Tilstanden er kritisk for en utenlandsk mann (24) etter at han i natt ble knivstukket på åpen gate i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no) Mye tyder på at offeret like forut for knivstikkingen kom i klammeri med andre gjester inne på Leopold musikkpub. Han ble stukket med en stor kniv flere ganger i mage- og halsregionen. Det blodige sammenstøtet skjedde i krysset ved Kristiansand jernbanestasjonen, like ved utestedet.

Løslot jente

Fire unge nordmenn ble pågrepet og siktet for ugjerningen. Blant disse var en 15 år gammel jente. Hun ble løslatt i formiddag. Tre menn, to 20-åringer og en 22-åring, alle fra Kristiansand, blir trolig fremstilt i Kristiansand tingrett i morgen med begjæring om varetektsfengsling.

- Ikke rasistisk

Politifullmektig Hanne Eva Müller sier til Dagbladet.no at det foreløpig er helt uavklart hva som ligger bak sammenstøtet. Hun avviser imidlertid at politiet har opplysninger om at det dreier seg om et oppgjør som har rasistiske undertoner.

Utpekt av vitne

Knivstikkingen skjedde ved utestedenes stengetid ved 03-tiden. Det var derfor en god del mennesker i sentrum. Politiet skal ha sikret seg flere vitner til både opptakten og selve knivstikkingen. Dagbladet.no kjenner til at et vitne skal ha utpekt den ene av de tre siktede som gjerningsmann. De andre siktede skal ha hatt en mer perifer rolle.

Kniven som skadet 24-åringen ble funnet kort tid etterpå.

<B>ÅSTEDET:</B> Her i krysset mellom Vestre Strandgate og Henrik Wergelands gate i Kristiansand skjedde knivstikkingen.