Kritisk for knivstukket politimann i Horten

En 40 år gammel politimann fra Horten er livstruende skadet etter at han ble stukket med kniv i magen tidligere i dag. Knivstikkingen skjedde da politimannen, sammen med to andre tjenestemenn, rykket ut til en bolig i Horten etter melding om husbråk. En 21 år gammel mann trakk kniv da de kom til stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen ble fraktet til Vestfold sentralsykehus i Tønsberg med et dypt stikk i magen og betydelige blødninger. Han ble operert umiddelbart, og sykehuset opplyste til NTB ved 17.30-tiden i dag at tilstanden hans etter operasjonen var kritisk, men stabil.

Påvirket

- Vi ble tilkalt av 21-åringens familie, som var redde for ham. Vi fikk beskjed om at han var i psykisk ubalanse og muligens trengte hjelp. Da patruljen kom til stedet, trakk han en kniv og stakk en av polititjenestemennene i magen, sier politiførstebetjent Erik Wendelborg ved Nord-Jarlsberg politidistrikt til NTB.

21-åringen stakk deretter fra stedet og ned mot havneområdet i Horten. Han klatret så til topps i en lysmast, der han kledde seg naken og kastet ned alle klærne. Ved å forhandle med ham, fikk politiet ham imidlertid til å komme ned på egen hånd.

-21-åringen sitter nå til forvaring hos oss, og han har hatt tilsyn av lege. Legens konklusjon var at han slik han nå fremstår ikke er psykotisk. Han er imidlertid påvirket av et medikament. Det er for tidlig å si om det er narkotika eller noe annet, men det er en kjensgjerning at denne påvirkede tilstanden har vært en medvirkende årsak til hendelsen, sier Wendelborg.

Var forberedt

- Vi visste på forhånd at 21-åringen hadde kniv, så vi var forberedt på slike ting. Men vi hadde ingen annen bevæpning enn at vi hadde tatt med langkøller som en beskyttelse, sier Wendelborg.

I Nord-Jarlsbergs politidistrikts lokaler i Horten ventet kollegaene til den skadde politimannen tirsdag kveld på nye rapporter fra sykehuset om tilstanden hans.

- Dette er ting som setter sine spor i våre rekker. Det er en veldig tankevekker, sier Wendelborg.

De to andre polititjenestemennene som var med da knivstikkingen skjedde, og som ga 40-åringen førstehjelp, ble i dag fulgt opp ved hjelp av samtaler med kollegaer.

21-åringen hadde i kveld foreløpig ikke forklart seg. Det er Tønsberg politidistrikt som skal etterforske saken.

(NTB)