Kritisk for knivstukket politimann

Tilstanden til den 40 år gamle knivstukkede politimannen fra Horten blir fortsatt betegnet som kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfold sentralsykehus i Tønsberg opplyser at tilstanden er stabil og tilfredsstillende, selv om den er kritisk. 40-åringen har store indre skader etter at han fikk et dypt stikk i magen.

Politimannen ble påført skadene da han i går ettermiddag ble stukket med kniv i magen av en 21 år gammel mann. Kniven var montert ytterst på en meterlang jernstang.

Knivstikkingen skjedde da politimannen og to andre tjenestemenn rykket ut til en bolig i Horten etter melding om husbråk.

Påvirket

- Vi ble tilkalt av 21-åringens familie, som var redde for ham. Vi fikk beskjed om at han var i psykisk ubalanse og muligens trengte hjelp. Da patruljen kom til stedet, trakk han en kniv og stakk en av polititjenestemennene i magen, sier politiførstebetjent Erik Wendelborg ved Nord-Jarlsberg politidistrikt til NTB.

21-åringen stakk deretter fra stedet og ned mot havneområdet i Horten. Han klatret så til topps i en lysmast, der han kledde seg naken og kastet ned alle klærne. Ved å forhandle med ham, fikk politiet ham imidlertid til å komme ned på egen hånd.

21-åringen ble pågrepet, og han ble senere undersøkt av lege. Legens konklusjon var at han ikke var psykotisk. Han var imidlertid påvirket av et medikament. Ifølge Wendelborg er det en kjensgjerning at den påvirkede tilstanden har vært en medvirkende årsak til hendelsen.

Var forberedt

- Vi visste på forhånd at 21-åringen hadde kniv, så vi var forberedt på slike ting. Men vi hadde ingen annen bevæpning enn at vi hadde tatt med langkøller som en beskyttelse, sier Wendelborg.

De to andre polititjenestemennene som var med da knivstikkingen skjedde, og som ga 40-åringen førstehjelp, ble tirsdag fulgt opp ved hjelp av samtaler med kollegaer.

Det er Tønsberg politidistrikt som skal etterforske saken.

(NTB)