Rohingyaer på flukt fra Myanmar:

Kritisk for minoritet på flukt:
- Noen mødre dør mens de føder; andre ser barna dø av sykdom

Hjelpeorganisasjoner fortviler over at barnedødeligheten på Myanmars grense eskalerer.

HUMANITÆR KATASTROFE: Gravide og fødende flyktninger lider under kritiske tilstander på grensen til Myanmar og Bangladesh. Foto: REUTERS/ Cathal McNaughton/ NTB Scanpix
HUMANITÆR KATASTROFE: Gravide og fødende flyktninger lider under kritiske tilstander på grensen til Myanmar og Bangladesh. Foto: REUTERS/ Cathal McNaughton/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mer enn 400 barn har blitt født ved Myanmar og Bangladeshs grense i løpet av de siste 14 dagene. Samtidig har over 400 000 Rohingyaer flyktet fra vold, pistolskudd og hjem som har gått opp i røyk.

Rohingyaene er fanget, og Myanmars militære har lagt skylden for den siste runden med vold på opprørerne.

FN betegner situasjonen som en «humanitær katastrofe», og hjelpeorganisasjonene er overveldet. Hele 80 prosent av flyktningene er kvinner og barn, og flere barn fødes på flukt mot grensen.

Den nybakte moren, Suraiya Sultan, (25) er, ifølge The Guardian, fanget mellom to verdener. Hun er ikke velkommen i noen av dem.

Derfor oppholdt hun seg i en 500 meter lang sti av gjørme da fødselen hennes plutselig var i gang. Da veene intensiverte tok en grensekontrollør fra Bangladesh seg av henne. Sliten og syk fødte hun datteren sin, Ayesha, før veien gikk videre til flyktningleiren.

Kritiske tilstander

Til The Guardian sa leiroffiser Mohd Mominul Haq at de har mottatt mange flyktninger i samme posisjon som Sultan, og at kvinnenes tilstand ofte er «kritisk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer