Kritisk for nordmann i Thailand

62-åring fra Hammerfest funnet livløs i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilstanden er kritisk for en 62 år gammel nordmann som ble funnet livløs i vannet i Pattaya i Thailand en times tid inn i det nye året lokal tid. Men mannen er ikke død, slik flere norske medier har meldt i dag med lokale thailandske nettsteder som kilde.

-62-åringens kone ringte hjem til sin tante i Hammerfest ved 15-tiden i ettermiddag for å orientere familien hjemme om situasjonen. Hun var da på sykehuset der hennes mann er pasient. Tilstanden er kritisk, han ligger i koma og legene hadde fortalt at de neste to-tre døgnene blir avgjørende, sier familiens talsmann Eirik Olsen Skjeldnes i Hammerfest til Dagbladet.no.

Vestfinnmark politidistrikt hadde ved 17-tiden ikke fått melding om at noen fra deres distrikt er død i Thailand.

- Politiet blir normalt kontaktet først i slike sammenhenger i forbindelse med varsling av pårørende. Hit er det ikke kommet noen beskjeder, og det ville det normalt ha gjort så lenge etter en eventuell dødsulykke, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt i Hammerfest til Dagbladet.no.

Familiens talsmann Eirik Olsen Skjeldnes opplyser at 62-åringen og kona har bolig i Jomtien ved Pattaya, og oppholder seg der store deler av året.

Svømmetur

Mange kjentfolk i området feiret nyttår sammen, og 62-åringen ble funnet livløs i vannet. Han hadde tatt en kort tur fra selskapet ned mot strandkanten sammen thailandsk venn av familien, som passer huset når de er hjemme i Norge.

- Han hadde lagt ut på en svømmetur, og trolig fått hjerteproblemer. Ifølge kona var det ikke noen endring i tilstanden de siste tre timene før hun ringte meg i ettermiddag, sier konas tante Marion Forsgren i Hammerfest til Dagbladet.no.

62-åringen og kona hadde reist til Thailand 7. desember, og skulle etter planen være der fram til februar. Den yngste sønnen var på besøk da faren ble funnet livløs.